Cheatsheet HSP

“Ik weet natuurlijk wel wat ik zou moeten doen als ik overprikkeld ben, of razend ben vanwege onopgeruimd speelgoed, maar op de een of andere manier kan ik al die tips niet meer bedenken in dat moment. Alsof dat gedeelte van mijn hersenen off-line is gegaan.”

Weet je wat? DAT KLOPT!

Als je overprikkeld bent, gaat een deel van je hersencapaciteit uit. Met name de frontale cortex, wat het gedeelte van je brein is dat nog logisch kan nadenken en acties kan plannen of tegenhouden. Super onhandig natuurlijk.

Daarom in dit blog een hulpmiddeltje: een cheatsheet! Je kunt m uitprinten en aanvullen met die dingen die jou het beste helpen. Hang m op de wc-deur, aan de binnenkant van je keukenkastje of in de badkamer. Op het moment dat je merkt dat je he-le-maal KLAAR bent met alles, kijk je even op je spiekbriefje en heb je weer wat meer in handen om goed voor jezelf te zorgen.

Deze spread is niet voor niets verdeeld in 3 onderdelen: zelfzorg, zelfcompassie en zelfkennis. Meer hierover lees in hier: http://www.eigenwaardigleven.nl/drie-woorden-die-je-als-hsp-er-mag-onthouden

Laat een reactie achter