Gelukkig zijn is…

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en wij zitten gewoon binnen (of hooguit in de tuin)…

hoe blijf je een beetje blij en gelukkig in deze tijd? Er zijn legio ideeen ‘out there’. Als je er een google-search op los laat, heb je genoeg mogelijkheden om je complete leven anders in te richten en je de rest van de tijd schuldig te voelen over alles wat je NIET voor elkaar krijgt. 

Ik ga daar niet al teveel aan toevoegen, ik wil enkel 1 tip met je delen. Een tip die mij al vele malen heeft geholpen door moeilijke tijden heen te komen. Leer iets nieuws. Leer IETS nieuws. Het maakt niet uit wat. Je kunt ukelele leren spelen. Of een moestuintje starten. Je kunt een online training volgen in programmeren of een naaimachine bij je moeder vandaan plukken en daarmee beginnen. Je hoeft er niet goed in te worden en je hoeft er zelfs geen blijvende hobby van te maken. Het belangrijkste is dat je iets nieuws gaat doen. 

NIeuwe dingen doen verhogen je dopamine-niveau. Dopamine is het stofje dat je hersenen aanmaken als je iets lekkers eet, in flow aan het werk bent of een potje voetbal speelt met vrienden. Het is het stofje waardoor je die zak chips leeg wilt eten en waardoor sommige mensen in een verslaving blijven hangen. Gelukkig hoef je dus niet te kiezen voor die zak chips elke avond om je gelukkiger te voelen. .. een half uurtje wandelen buiten helpt ook én dus ook het doen en leren van nieuwe dingen. 

Daarom is het een goede aanvulling op je dagelijkse gewoonten om tijd te nemen om iets nieuws te leren. Ikzelf ben de afgelopen weken begonnen met regelmatig interviews doen voor de Facebook pagina van GaveMensen. Ook heb ik een zoom-diner gedaan en een schrijfcafe met 8 vreemde mensen die allemaal bezig waren met een schrijf-project. In stilte, maar met elkaar kwamen we tot zeker anderhalf uur serieus schrijven. Op dagelijkse basis lees ik dagelijks in een studieboek. Allemaal dingen die me geregeld een shotje geluk toedienen 🙂 . 

Wat voor iets nieuws heb jij in de afgelopen weken geleerd? Wat zou je de komende tijd eens willen uitproberen? Laat je het me weten? 

Tenslotte nog dit: Voel je je overweldigd, vermoeid en voelt het leven op een bepaalde manier z’n gangetje te gaan zonder echt zinvol te voelen? Of ken je iemand anders die zich zo voelt? Boek dan een gratis 20-minuten sessie met mij om te kijken of ik wat voor je kan betekenen. 

mail naar: mirjam@eigenwaardigleven.nl en dan boek ik zsm een sessie met je!

Laat een reactie achter