Living with intensity

Alleen al het zien van deze voorkant geeft me weer een warm gevoel van binnen. Mijn zus maakte mij attent op het bestaan van dit boek en ik heb het verslonden. Het was de eerste keer dat ik mijzelf echt begon te begrijpen! Er stroomde zoveel herkenning van de pagina’s af! Het is misschien wel het boek dat de meeste invloed heeft gehad op mijn ontwikkeling. Nou ja, een van de boeken..

De term overexitability gebruik ik heel vaak in mijn coaching. Het beschrijft het intense van de ervaringen van begaafde kinderen en volwassenen en komt uit de Theorie van de Positieve Desintegratie van Dabrowski.

Dit boek biedt een andere manier van kijken naar perfectionisme, snel afgeleid zijn, de grote behoefte aan autonomie, de beweeglijkheid, vasthoudendheid en meer eigenschappen die vaak zo moeilijk te begrijpen en managen zijn, niet in de laatste plaats door de intense mens zelf!

Wil je m gelijk lezen? Klik dan op de volgende link om het boek gelijk te bestellen:

Laat een reactie achter