Moeder zijn is niet altijd leuk…

Het is weer moederdag. Een dag met zelfgemaakte knutsels, een ontbijtje op bed, een kleffe zoen en een bezoekje aan je moeder of schoonmoeder. Op social media zie je naast allerlei hartjes en liefdebetuigingen ook berichten die vrouwen een hart onder de riem steken die ongewenst kinderloos zijn, of die rouwen om het verlies van hun moeder.

Maar wat ik minder of nauwelijks lees, zijn woorden voor die moeders die het moederschap gewoonweg zwaar vinden. Die heus wel blij en dankbaar zijn voor hun kroost, maar ook zo graag een pauze ervan zouden willen. Maar dat niet durven zeggen.. want het komt zo ondankbaar over!

Ben jij zo’n moeder? Loop je vooral op je tandvlees? Minder blij en ontspannen dan je zou willen? Ben je de grip op het gedrag van je kind verloren en lijkt het alsof je vooral achter de feiten aanloopt? Luister dan even goed naar het volgende:

HET IS OKE! Het is helemaal oke om het niet zo leuk te vinden! Het is helemaal oke om het zwaar te vinden! Het is helemaal oke als je geen juichende, verbonden fotootjes op social media kunt plaatsen, omdat je vooral ruzie in huis hebt.

Het is niet leuk, begrijp me goed! Je zou het supergraag anders willen, absoluut! MAAR .. het is oke. Jij bent oke, ookal loopt het allemaal niet zoals je zou willen!

Weet dat je niet de enige bent. Elke moeder kent deze perioden en er zijn veel meer ouders die maanden of zelfs jaren worstelen met het gedrag van hun kind. Die gewoonweg onzeker zijn over hun opvoeding en daarmee om 16u al doodop zijn van de dag. Je bent echt niet de enige.

Je mag het voelen vandaag. Je mag het zeggen vandaag. Je mag tegelijkertijd verdrietig zijn én dankbaar voor je kinderen. Alles tegelijkertijd, na elkaar, door elkaar heen. Wees blij, weer dankbaar, wees boos, wees verdrietig en weer hoopvol. Want het is echt oke.

En wil je dan ook graag meer weten over hoe je meer ontspanning in je gezin krijgt? Meer plezier en meer zekerheid over je opvoeding? Meld je dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief!

https://eigenwaardigleven.nl

Laat een reactie achter